הסכם יחסי ממון שלא אושר

הסכם יחסי ממון בין בני זוג טעון אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, כאשר על הגורם המאשר לבחון את ההסכמה החופשית של בני הזוג, הבנתם את משמעות ההסכם ואת תוצאותיו המשפטיות. במצב בו הסכם יחסי ממון נחתם לפני הנישואין, רשאים הצדדים לאשר את ההסכם גם בפני נוטריון.

בהתאם לסעיף 2 לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, הסכם יחסי ממון בין בני זוג טעון אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, כאשר על הגורם המאשר לבחון את ההסכמה החופשית של בני הזוג, הבנתם את משמעות ההסכם ואת תוצאותיו המשפטיות. במצב בו הסכם יחסי ממון נחתם לפני הנישואין, רשאים הצדדים לאשר את ההסכם גם בפני נוטריון.

בהתאם לפסיקת בתי המשפט, נקודת המוצא היא שחובת אישור ההסכם היא נקודת המוצא והגבול הקבוע בחוק ובלעדיה, אין תוקף להסכם יחסי ממון. יחד עם זאת, רק במצבים חריגים ביותר, יינתן תוקף להסכם יחסי ממון שלא אושר, וזה מכוח עיקרון תום הלב, לפי הוכחות ברורות שהצדדים נהגו לפי ההסכם ולא ניתן לטעון אחרת (להרחבה ראו בע"מ 7734/08 פלוני נ' פלונית).

חשוב להוסיף, כי בהתאם לסעיף 5 (א) (3) לחוק, רשאים בני הזוג להסכים ביניהם, בכתב, על נכסים ששווים לא יאוזן ביניהם, כאשר מלבד דרישת החוק שהסכם זה יערך בכתב, אין דרישה לאישור ההסכם ע"י בית המשפט או בית הדין הרבני.

 

לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מידע נוסף בנושא

כתובה

ענייני נישואין וגירושין בין יהודים מצויות בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני, שהיא הערכאה המוסמכת היחידה לדון בענייני הגירושין –

קרא עוד »
הסתלקות מירושה

לכל יורש קיימת האפשרות להסתלק מן המגיע לו מירושת המנוח. מעשה ההסתלקות, פשוטו כמשמעו, הינו וויתור על זכות. לפעולת ההסתלקות

קרא עוד »
הורשת חשבון בנק

לא מעט פעמים נדרש בית המשפט להכריע בקשר לבעלות כספים שמקורם בחשבון בנק משותף, במצב בו אחד השותפים הולך לעולמו.

קרא עוד »
הסכם ממון

הסכם יחסי ממון (לקראת נישואין, במהלכם או במסגרת גירושין), בא להגדיר את מערך הזכויות והחובות בין בני הזוג (בזמן הנישואין

קרא עוד »