מינוי אפוטרופוס

במקרה שאדם אינו מסוגל לנהל את ענייניו, רשאים קרוביו (כמו גם רשויות הרווחה) לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה כי מי מהם יתמנה כאפוטרופוס על גופו או רכושו (או שניהם יחד), של אותו אדם. הבקשה מועברת לקבלת עמדת האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים וכן משרד הרווחה.

​במקרים רבים, מורה בית המשפט על קבלת תסקיר מאת פקידת סעד (עובדת סוציאלית), כאשר המלצות פקידת הסעד מסייעת לבית המשפט להכריע בבקשה, הן ביחס לעצם המינוי והן ביחס לזהות הממונה. בהינתן מחלוקת בין קרוביו של החסוי לגבי זהות הממונה, ממנה בית המשפט, במקרים רבים, גורם חיצוני ניטראלי כאפוטרופוס על החסוי.

בבואו להכריע בבקשה, בית המשפט שוקל שיקולים רבים, שנקודת המוצא הינה טובתו של החסוי ובחירת האמצעים המינימליים לפגיעה בחירותו, ככל שניתן, כמו למשל מינוי תומך החלטות עבור החסוי, שאיננו אפוטרופוס, אלא מהווה תחליף לכך, וסמכויותיו מוגבלות. סמכויותיו של האפוטרופוס הממונה ניתנות על ידי בית המשפט, כאשר באפשרותו להסמיך את האפוטרופוס לפעול באופן רחב ביותר, בהתאם לצורך.

האפוטרופוס הממונה, חייב במתן דיווחים שוטפים לאפוטרופוס הכללי (הגשת פרטה), וכן מדי שנה, לרבות רישום הערות מתאימות על עצם המינוי במרשם בו מתנהל רכושו של החסוי.

​הליך מינוי אפוטרופוס מחייבת מומחיות וניסיון מקצועי רב. עורך דין ליאור רז הינו בעל ניסיון רב בהליכים אלו והוא מעניק ללקוחותיו ליווי וייעוץ מקיף בתחום הירושה והמשפחה, בתוך כך, הליכים למינוי אפוטרופוס.

לתיאום פגישת ייעוץ בהקדם
השאירו פרטים ונחזור אליכם

מידע נוסף בנושא

זיוף צוואות

למרות שזיוף מסמך הינה עבירה פלילית ואף קיימת עבירה ספציפית ביחס לזיוף צוואה, נדיר למצוא מקרים בהם הועמד אדם שזייף

קרא עוד »
ידועים בציבור

ידועים בציבור הינם בני זוג, החיים יחד, ללא נישואין. לידועים בציבור זכויות משפטיות, כאשר חוק יחסי ממון אינו חל על

קרא עוד »
משמורת והסדרי ראייה

תביעת משמורת ותביעה לקביעת הסדרי הראיה, שלעיתים קרובות יתבררו יחדיו, הינן חלק כמעט מכל סכסוך גירושין. במסגרת הכרעה בתביעות אלו,

קרא עוד »
הסתלקות מירושה

לכל יורש קיימת האפשרות להסתלק מן המגיע לו מירושת המנוח. מעשה ההסתלקות, פשוטו כמשמעו, הינו וויתור על זכות. לפעולת ההסתלקות

קרא עוד »